Testmobiel2

Beschadigde kozijnen

In de loop der jaren kunnen kozijnen beschadigen, voornamelijk die van hout. Toch komt het vaker voor dat kozijnen worden vernield door vandalisme, een inbraak of het forceren van de deur, de schuifpui of het raam.

Deze en andere oorzaken kunnen leiden tot grove schades of tot de relatief kleinere scheuren, krassen, deuken, butsen en (bij inbraak) boorgaatjes.

Hieronder vindt u meer informatie over uw soort kozijn. Heeft u last van de schade of is er bij u ingebroken? Neem snel contact met ons op via het nummer 030-6341410. 

    • Houten kozijn

Hard houten kozijnen worden veelal toegepast vanwege de klassieke uitstraling en het karakter. Meestal worden ze vervaardigd uit Meranti ( tropisch hardhout ). Wanneer ze niet van hardhout worden gemaakt, heeft u te maken met vurenhout, grenen, Lariks, Robina of Sapupira. Deze kozijnen worden vrijwel altijd geschilderd in een kleur om het te beschermen tegen weersinvloeden die het rottingsproces van houtrot kunnen bevorderen.

Het materiaal waarmee onze experts de schade zullen maken, heeft dezelfde hardheid als het hout en zal met dezelfde houtnerven de rest van het kozijn nabootsen.

Mocht een houten kozijn dermate beschadigd zijn dat deels herstel echt niet mogelijk is, dan kan onze bouwafdeling het kozijn ook in zijn geheel vervangen. In ons timmeratelier ontwerpen en maken wij onze eigen kozijnen voor u op maat (in lijn met de andere kozijnen), inclusief hang- en sluitwerk.

    • Aluminium kozijn

Aluminium kozijnen worden steeds vaker ingezet, voornamelijk omdat deze duurzaam, licht, sterk, maatvast en warmte en geluid werend zijn. Ook imposante vliesgevels worden hiervan gemaakt.
Dit soort kozijnen worden hersteld door gebruik van warmte geleidingstechnieken. Vervolgens spuiten onze experts ze in de juiste kleur, eventueel met een polish voor de juiste glansgraad, waardoor de schade voor uw ogen verdwijnt. 

Mocht u dit willen, dan kan de verouderde of verschoten kleur van alle kozijnen meteen in het spuiten worden meegenomen.

    • Kunststof kozijnen.

Kunststof kozijnen worden ongeveer even vaak ingezet als de hiervoor genoemde materialen, maar blijven kwetsbaar bij een inbraak. Daarnaast ontstaan de meeste schades hier bij het plaatsen van het kozijn.

Net als bij een kapot aluminimum kozijn wordt het kunststof kozijn ter plaatse behandeld middels warmtegeleiding en wordt het kunststof nagebootst, gespoten en wanneer nodig gepolijst. Een scheur kunnen onze experts voor u lassen; butsen en krassen kunnen zij voor u weg polijsten. Eventueel en indien nodig worden de delen gespoten met een speciale kunststof lak.

Uw kozijn repareren

Natuurlijk is vervanging van een heel kozijn niet gewenst - en zoals u ondertussen heeft kunnen lezen, ook helemaal niet nodig. Elk van de hierboven omschreven soorten kozijnen kunnen wij repareren. Het origineel van dit en de andere kozijnen van uw huis worden hierbij nagebootst, waardoor de schade voor uw ogen verdwijnt. Reparatie gebeurt snel: onze experts maken er in korte tijd weer een ijzersterk geheel van. 

Wanneer u meer informatie over uw reparatie van uw kapotte kozijn wenst, kunt u uw schade aanmelden via de oranje button onderaan de pagina. Heeft u een vraag of is er sprake van spoed door bijvoorbeeld een lekkage? Bel ons op het nummer 030-6341410.

Contact

info@multischadeplan.nl
030 634 14 10