Testmobiel2

Schade door vocht of overstroming

Heeft er op de een of andere manier een overstroming in uw huis plaats gevonden? Heeft een vochtige omgeving zoals de badkamer uw houten meubels laten uitzetten? Heeft u last (gehad) van lekkage of uw houten vloer / laminaat water opgezogen? Lees dan hier verder.

Als water in aanraking komt met hout - en in de meeste woningen is dit materiaal veelvuldig aanwezig - dan bent u helaas genoodzaakt hier op korte termijn iets aan te doen: vochtig hout leidt namelijk tot houtrot, en houtrot op zijn beurt tot schimmel. Wees er dus snel bij!

Wanneer u last heeft van kleine of grote waterschade, dan kunt u via ons telefoonnummer contact opnemen - of uw schades via het schadeformulier  (klik op de oranje button onderaan de pagina) aanmelden om te zien wat wij voor u kunnen betekenen en eventueel een vrijblijvende prijsopgave te ontvangen.

Vocht in huis, vochtproblemen en ongelukjes met water

Vocht is een van de meest hardnekkige schadeveroorzakers in uw woning. De oorzaak is vaak moeilijk terug te vinden. Wanneer dit overduidelijk niet door lekkage komt, dan kan onder andere worden gezocht in de bouw van de woning en muren, of de afzuigsystemen. Het is van belang dat dit zo snel mogelijk wordt aangepakt, voordat er meer of opnieuw schade ontstaat. 

Zodra u de oorzaak heeft aangepakt, kunnen onze experts aan het werk om alle beschadigde (houten) onderdelen in uw huis terug naar originele staat te brengen. 

Wanneer u per ongeluk een kleine schade krijgt veroorzaakt door water, dan is dit vaak gemakkelijk door ons te repareren. Een stukje vloer, de hoek van een tafelpoot of een plint: dat wat stuk is gegaan laten wij in omvang slinken en herstellen wij vervolgens weer in originele staat. Noodzaak is hier wel dat het vochtige stukje weer volledig is opgedroogd.

Overstroming of lekkage

Heeft u met een overstroming te kampen gehad? Water is een vervelende boosdoener, vooral wanneer het hout betreft. Dit materiaal neemt het vocht snel op en zet vervolgens uit.

Waterschade hoeft niet alleen door (grootschalige) overstromingen van rivieren, kanalen of het riool veroorzaakt te worden, al dan niet dankzij regenval. Het is ook mogelijk dat de slang van de vaatwasser of afwasmachine is losgeschoten, of de slang van de boiler. Misschien is de afvoer verstopt en kan het water via deze weg niet meer worden afgevoerd, of lekken de leidingen/zijn ze gesprongen en is uw huis blank komen te staan.

Het water dat langs keukenkastjes en deurtjes naar beneden stroomt en hier schade achterlaat, net als bij de plinten en de vloer, zorgt voor vochtig hout. Iets wat vaak houtrot tot gevolg heeft. Om schimmel te voorkomen, is het daarom noodzakelijk om de schade snel te repareren.

Is schade veroorzaakt door water te repareren?

Of onze experts uw waterschade kunnen repareren, is van vele factoren afhankelijk. De meeste schades kunnen, afhankelijk van de grootte, ter plekke worden gemaakt. Meubels en keukendeurtjes kunnen ook worden meegenomen naar ons atelier om volledig te worden gerepareerd.

Heeft de overstroming of lekkage grote schade aangericht? Onze experts zullen u vrijblijvend en eerlijk in adviseren - ook wanneer blijkt dat water uw huis in dergelijke mate heeft beschadigd dat u beter kunt nadenken over volledige verbouwing.

Een (combinatie-) schade meldt u aan via het schadeformulier op deze website. Heeft u een vraag of is er sprake van spoed? Bel ons dan op het nummer 030 - 6341410

Contact

info@multischadeplan.nl
030 634 14 10